Üzüm Çekirdeği Yağı ve Faydaları
Üzüm Çekirdeği Yağı ve Faydaları… Üzüm Çekirdeği Yağı neye yarar? Üzüm Çekirdeği Yağının yararları… Üzüm Çekirdeği Yağı özellikleri… Üzüm çekirdeği yağı nasıl üretilir? Üzüm çekirdeği yağı nerelerde kullanılır? Üzüm çekirdeği yağı ile masaj…
Üzüm çekirdeği yağı nedir?
Üzüm çekirdeğinin faydaları yıllar önce araştırılmaya başlanmıştır. Üzüm çekirdeği, yapısına oranla yüksek miktarlarda sabit yağ içermektedir. İklim koşullarına, üzüm çeşidine ve olgunluğuna bağlı olmak üzere yapısında, %5-20 oranları arasında sabit yağ taşımaktadır. Ortalama olarak yağ içeriği % 12 -13 arasındadır.
Üzüm çekirdeği yağı nasıl elde edilir?
1 litre sabit yağ çıkarmak için 50 kg üzüm çekirdeği, yani 500 kg taze üzüm gerekmektedir. İşlem oldukça zahmetlidir ve teknoloji gerektirir. Üzüm çekirdeği yağı, başta Linoleik ve Oleik asit gibi doymamış yağ asitlerince zengindir. Bileşimindeki doymuş yağ asitleri ender olarak % 15′i aşar. Yani yüksek oranda doymamışlık özelliğindedir.
Üzüm çekirdeği yağı insan vücuduna etkisi: Üzüm çekirdeği yağında %64 oranında bulunan Omega 6 da Omega 3 yağ asidi gibi damar iç çeperlerini koruyucudur ve dolaylı yoldan kılcal damarlar dolaşım sisteminin sağlıklı işleyişini sağlayarak, kalp ritmini de düzenlemeye yardımcıdır. Yine yapısında doğal olarak bulunan E vitamininin güçlü antioksidan etkisi sayesinde kötü kolesterol (LDL-oksidasyonu) azaltılabilir. Yapılan araştırmalarda, diyetlerine belli oranda üzüm çekirdeği yağı eklenen deneklerin kandaki HDL seviyeleri yükselirken, LDL seviyelerinin de düştüğü gözlemlenmiştir.
Üzüm çekirdeği yağı Haricen kullanımı: Üzüm çekirdeği yağı, akışkan bir yağ olması ve esansiyel yağ asitlerince çok zengin olması nedeniyle mükemmel bir masaj yağıdır ve bu nedenle Aromaterapi’de tercih edilir. Deriye kolayca nüfuz eder ve nemlendirir. Yağların direkt olarak nemlendirme özellikleri yoktur, ancak cilt üzerinde ince bir film tabakası oluşturup deri yüzeyinden buharlaşmayla sıvı kaybını yavaşlattıkları için dolaylı olarak nemlendirirler.
Doymamış yağ asitlerinden Linoleik asit (Omega-6) bakımından zengin içeriği, hücre membranlarını rejenere eder ve cildi korur. İçinde yüksek miktarda E Vitamini barındıran ve bu nedenle antioksidan özelliğe sahip bulunan üzüm çekirdeği yağının, kozmetolojide cildin yaşlanmasını yavaşlatıcı onarıcı ve yatıştırıcı etkilerinden yararlanılır. Fransa’da plastik cerrahi alanında estetik operasyon sonrası rehabilitasyon sürecinde, üzüm çekirdeği yağının kullanıldığı bilinmektedir.
ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI
Kırmızı üzüm çekirdeklerinden elde edilen üzüm çekirdeği yağı, antioksidan özelliği, içerdiği doğal E Vitamini ve Omega 6 sayesinde, sizi ve kalbinizi korur, daha sağlıklı ve mutlu günler için vücudunuza gerekli desteği sağlar.
Üzüm Çekirdeği Yağı, Vitis Vinifera adı verilen üzümlerin birçok farklı çeşidinin sıkılması ile elde edilir. Yemeklik kullanım dışında, masaj yağı olarak, saç bakım ve güneş yanığı tedavi losyonları üretiminde, vücut, dudak, el kremlerinde ve aromaterapilerde kullanılan bir yağdır.
Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?
Üzüm Çekirdeği yağı temel olarak, salatalarda, yemeklerde, marine etmede ve kızartmalarda kullanılır. Bununla beraber, sıvı yağ kullandığınız her yemekte üzüm çekirdeği yağını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Üzüm Çekirdeği yağı, ağızda yağlı bir his bırakmaz ve yemeklerin doğal tatlarını ön plana çıkarır. Özellikle kızartmalarda çok tercih edilen bir yağ olmasının sebebi diğer yağlara oranla yanma derecesinin daha yüksek olmasıdır (yaklaşık 420o F, 216 o C), bu yüzden yüksek ısılarda bile daha az sıçrama ve tütmeye sebep olur. Doğru kızartma teknikleri uygulandığı müddetçe, aynı yağı birçok kez hiçbir sorun yaşamadan kullanabilir ve aynı güzel sonuçları elde edebilirsiniz.
Nötr bir tadı olduğu için özellikle sarımsak, fesleğen gibi baharat ve sebzelerle karıştırıldığında, sos yapımında ve ev mayonezi yapımında çok iyi sonuç verir.
Üzüm Çekirdeği hakkındaki tüm yazılar için tıklayın
Konunu anahtar kelimeleri: üzüm çekirdeği yağı,üzüm çekirdeği yağı faydaları,üzüm çekirdeği yağının faydaları,üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları,üzüm çekirdeği yağı ne işe yarar,üzüm çekirdeği yağı nasıl kullanılır,üzüm yağı ne işe yarar,üzüm cekirdegi yaginin faydalari,üzüm cekirdegi yagi faydalari,uzum cekirdegi yagiKaynak: İnternetten derlenmiştir
Çörek Otunun Faydaları Nelerdir? Çörek Otu Nasıl Kullanılır?
- Çörek otu ne işe yarar? Çörek Otunun Faydaları Nelerdir? Çörek Otu Nasıl Kullanılır? Çörek otunun ya ...
Zencefil Yağı Ne işe Yarar? Zencefil Yağının Faydaları
- Bitki yağlarının faydalarına sıkça değiniyoruz. Burada zencefil yağı ve faydaları hakkında geniş bil ...
İbrahim Saraçoğlu Cilt Bakımı için Kayısı Maskesi
- Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu cilt bakımı için evde kolayca yapılabilcek bir maske tarifi verdi. Biz d ...
Şifalı Bitkiler Badem: Bademin faydaları nelerdir?
- Şifalı Bitkiler Badem: Bademin faydaları nelerdir? Badem faydası, yararı. Badem ne işe yarar? Badem ...
(16755 okunma)Şifalı Bitkiler Rehberi | Bitki Çayları | Bitki Yağları
A | B | C-Ç | D | E | F | G | H | I-İ | J | K | L | M | N | O-Ö | P | R | S | Ş | T | U| V| Y| Z
sorularınız için yorum yazabilir ya da kadingunlugu@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz.

Ya buraya almak satmak degilde birazda sac bakimi veya cilt bakimi icin önerilerde bulunsaniz nasil olurdu acaba ??
Bence güzel ama malum biz kadınlar daha fazlasını isteriz biraz daha sac ve cilt bakımı olabilir
güzel ve yararlı ama doğal yağlar ve kullanımlarına biraz daha fazla yer ayırırsanız daha iyi olabilir
Yorum yapmak ister misiniz?!
Son Yorumlar
Son Yazılar
Göbek Eritme Yöntemleri, Egzersizleri
Ahmet Maranki Şifalı Bitkiler
İbrahim Saraçoğlu bitki kürleri
Ender Saraç zayıflama yöntemleri
Suna Dumankaya Güzellik Sırları
Etiketler
Rastgele Konular
domates maskesi ne işe yarar,ahmet maranki kolesterol düşürücü çay,gögüs büyütücü bitki ahmet maranki,sulu lavman nasıl uygulanır,avakado yaprağı çayı nerden bulunur,kolestrolü düşüren bitkiler,sinir otu,sahur ne yenir,karaciğer yağlanması için bitkisel tedavi,meta cayinin almancasiDost Siteler
Tıbbi sorumluluk reddi:
Sitemizde yer alan içerikler, genel bilgi amaçlı verilmiş ve çeşitli kaynaklardan derlenmiştir. Sitemiz herhangi bir uzmanın veya doktorun sitesi değildir. Sağlık ve tıbbi konular hakkındaki bilgilerin kesin olduğunun, yan etkisi ya da zararı olmadığının kesin güvencesi yoktur. Sitemizde yer alan bilgiler, hiç bir zaman hastalıklara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Bu sitede yer alan bilgilerin kullanılması ya da benimsenilmesinden sitemiz sorumlu sayılamaz. Kullanım riski Okuyuculara aittir.Dikkat
Bu sitenin Sayın Ahmet Maranki ile herhangi bir organik bağı yoktur. Ahmet Maranki’nin Resmi web sitesi http://www.maranki.com'dur. Ahmet Maranki'ye Sorularınızı info@maranki.com 'dan iletebilirsiniz.Bugün Popüler
En Çok Yorumlanan
En Popüler