Bebeğin ağlaması,anne ve babaların korkularıdır. Çünkü uyuması gerekirken bebeğin ağlaması yeni anne baba olmuş kişileri oldukça korkutur. Bebek canı sıkıldığı için ağlamaz. Bir şeyler anlatmak istediği için ağlayarak tepkisini verir.
Bebekler Neden Ağlar?
<!–adsense–>Acıktığında,ağrısı olduğunda,gazı varsa,uykusuzsa,yerinde rahat edemediyse ağlar. Bebek acıktığında susmadan karnı doyana kadar ağlar. Eğer ağrısı varsa tiz ses çıkartarak ağlar. Seslerden rahatsızlık duyduğunda şikayet edermişçesine mırıldanarak ağlar. Anne ve baba tecrübeli ise bebeğinin ağlayışından sorununu anlar.
Ağlayan Bebek Nasıl Susturulur?
Bebeği susturmak yani sakinleştirmek için ilk önce sorunu anlamak ona göre çözümü uygulamak gerekir. Uykusuzluktan ağlıyorsa eğer rahatlaması için yerinin rahat olup olmadığı kontrol edilmeli ve uykusunu getirebilecek oyuncaklar verilmelidir. Bebeği sallayarak,oynayarak,hareket ettirerek sakinleştirmeliyiz. Hala susmadıysa kucağımıza almalı göz teması kurmalıyız. Sırtını sıvazlayarak masaj yapmalıyız. Bebeğe sevdiğimizi hissettirmeliyiz. Bebek belli süreden sonra rahatladığı için uyur. Beşiğinde rahat tekmeler atabilmesi için sırtüstü yatırın. Çünkü tekmeler atmak bebeği rahatlatır. Diş etinden oluşan kaşıntıdan dolayı ağlıyorsa (elini sürekli ağzına götürüyorsa)diş kaşıyıcı verilmelidir. Bebek acıktığı için ağlıyorsa karnını doyurmalı ve gazını çıkartmalıyız. Altını ıslatmış ise altını değiştirmeliyiz.
Bütün bunları yapmış iseniz ve hala bebeğiniz ağlamaya devam ediyorsa doktora götürmelisiniz.
Daha detaylı bilgi için Anne Günlüğü‘ne bakabilirsiniz: