Kadınlar hayatlarını devam ettirebilecek geçim sıkıntısı çekmeyecekleri bir iş sahibi olduklarında hayatında yaşaması gereken evlilik gibi olayları ertelemektedirler.
Erteleme olayının yanı sıra yaş ilerledikçe daha seçici ve hiç kimseyi beğenmeyen bir yaklaşım sergilemeye başlarlar. Çok seçicilik ve beğenmeme onları hayatları boyunca bekâr kalma ve eş seçememeye sürüklemektedir. Zaman ilerlediğinde yanlış bir yaklaşım sergilediklerini anlamak yerine evlilik yaşını çok ilerletmeden karar vermek gerekir.<!–adsense–>
Cinsel istekler, bebek sahibi olmak istemek, maddi manevi güç ve soy devamı için yapılan evlilikler azalma göstermektedir.
Geç yapılan evliliklerde yaşadığı hayat şartlarının değişim korkusu ve kısıtlama düşüncesi önemli rol oynar.
İlerlemiş yaşlarda evlenen bireylerin hayat tarzları beklentileri ve istekleri netleştiği için birbirlerine uyum sağlamada zorlandıkları ve karşı cinsten aradıklarını bulamadıkları düşüncesi ile iletişimleri kopma noktasına geliyor ve mutsuz olmaya başlıyorlar.
Erken evliliklerde çiftler çok fazla ayrıntıya girmeden hayat beklentilerini beraber yaşadıkları için karşılıklı uyum gösterebiliyorlar. Uyumlu çiftler hayata daha mutlu olaylara ise daha ılımlı yaklaşırlar. En büyük avantajları erken çocuk sahibi olmak ve onu istedikleri gibi büyütmek ve onunla büyümek.
Evde kalma nedenleri hakkında bilgi ister misiniz? > Neden evde kaldım?