Fit bir vücut için yapılması gerekenler, sağlıklı beslenme ve doğru bir egzersiz programıdır… Beslenmenize dikkat ettikten sonra, doğru uygulanacak bir program ile fit bir vücuda sahip olmanız mümkün. Gelin basit bir egzersiz programını deneyelim.
Fit Bir Vücuda Sahip Olmak İçin
Fit bir vücuda sahip olmak için; düzgün bir fiziğe sahip olmak her bayanın hayalidir. Erkeklerin dikkatini çeken, üzerinde giydiği kıyafetleri taşıyabilen sosyal yaşamında da kendini emin hissetmesine yardımcı olacaktır. Peki böylesine hayali kurulan bir fiziğe sahip olmak çok mu zor?<!–adsense2–>
Bu sorunun yanıtı aslında kişiden kişiye göre değişir. Kendine inanan ve gerçekten buna sahip olmak isteyen bir kadın için hayal olmaktan öte rahatlıkla başarabileceği bir hedeftir. Kendini insanın şekillendirmesi tamamen istek ve iradeye bağlıdır ve bu yüzden de fit bir vücut için sizleri aşağıdaki açıklamalarımızla baş başa bırakıyoruz.
Fit ve Sıkı Bir Vücut İçin Tavsiyeler
Fit olma (sıkılaşma) denildiği zaman bu konu hem bayanları hem de erkekleri ilgilendiren önemli bir olaydır. Ve günümüzde fit bir vücuda sahip olmak ve sıkılaşmak için spor salonlarına oldukça büyük ilgi vardır. spor yapmak sıkı ve fit bir görünüme sahip olmanın vazgeçilmezidir.
Spor yapmak yalnızca estetik açıdan değil sağlıklı bir yaşam için de hepimizi çok yakından ilgilendiren bir olaydır ancak yanlış çalışmalar ve yanlış beslenme alışkanlığı vücudunuzda ters etkiler gösterebilir. Bu nedenle profesyonel destek alarak spor yapmak sizler için daha faydalı olacaktır, iki ana temel üzerinde yoğunlaşalım birincisi cardio, cardio çalışmalarını günlük hayatımızda uygulamak daha kolaydır. Bisiklete binmek, koşmak vs. Aktiviteler yağ yakımını hızlandırarak daha sağlıklı ve uzun bir ömür için zemin hazırlar. Daha fit ve sıkı bir görünüm için body building tercih edilir bu da ikinci aşamadır daha çok ağırlık kaldırmak ve kas gelişimi ile vücudun şekillendirilmesini sağlar. Tam da işte bu noktada profesyonel destek ihtiyacı duyulur çünkü bu ağırlık kaldırma ve çeşitli cihazlar yardımıyla yapılan vücut geliştirmede doğru ağırlık kullanımı ve doğru hareketleri yapmak oldukça önem taşır, her hareket ve pozisyon için vücudun farklı noktalarında bulunan kasları tetikleyerek gelişmesini sağlar. Yanlış ağırlıkla yanlış hareketlerin yapılması sakatlıklara neden olabilir. Cardio yaparak yaktığımız yağların yerine ağırlık çalışarak kazandığımız protein yapıları olan kaslar geçerek vücudumuzu sıkılaştıracaklar peki yalnızca cardio ve body building yapmak yeterli midir?
Hayır, bu işin olmazsa olmazı beslenmedir. Gerçekten eğer sağlıklı ve sıkı bir vücut istiyorsanız doğru beslenmek zorundasınız cardio yaparak yağ yakıyoruz peki yemekte yeniden yağlı yemekler tercih ederseniz hayallerinizdeki vücuda ulaşabilir misiniz? Hayır tabi ki yaktığımız yağların yerine vücudumuza protein yüklememiz gerekir, kaslarımızın yapı taşı proteindir. Size spor yapmak zor görünebilir sakın öyle düşünmeyin, profesyonel yardım aldığınızda sizlere ve bünyenize uygun programlar hazırlanır. Protein ağırlıklı beslenerek çalışmalarına devam ettiğiniz zaman hayallerinizdeki vücuda kavuşmak çok da zor olmayacak. Doğru beslenme ve doğru sporu yaparak sabır ve inançla sağlıklı ve sıkı bir görünüm sizin olacaktır.
Fit Bir Vücut İçin Kolay Egzersiz Programı
Ne yapsam, nerden başlasam ile vakit kaybetmeyin. Bir programla harekete geçin ve kökünden sorunu çözün.<!–adsense–>
Bu egzersiz programı etkili olacak. Hayallerinizdeki görünüme sahip olmak için, vücudun dokunulmamış tek noktasını bırakmayan bir egzersiz programını takip edebilirsiniz. Üç haftalık bir egzersiz programı ile istediğiniz vücuda kavuşabilmenin işte aşama aşama yolları…
En etkili karın egzersizi (karın bölgesi için). Kollarınızı ilk pozisyonda olabildiğince yana açın, üst üste bacaklarınızı getirerek yere uzanın. Belinizi ikinci pozisyonda da ölçülü bir biçimde yerden kaldırmaya çalışın. Bacaklarınızın yere paralel olmasına ve kollarınızın pozisyonunu değiştirmemeye dikkat edin. 10 kez bu hareketi tekrarlayın.
Göğüs darbesi (popo ve sırt için). Yüzünüz yere doğru uzanın. Öne doğru kollarınızı uzatarak, bir parça bacaklarınızı yerden yükseğe kaldırın. Dengenizi sağladıktan sonra hareketin ikinci kısmına geçebilirsiniz. Bacaklarınızın arka kısmına uzanarak hareketi gerçekleştirin. Başınızı dik tutmaya çalışın. Öne tekrar eğilerek kollarınızı ilk pozisyona getirin ve bu biçimde 10 kez egzersizi tekrarlayın.
Dizler ve kollara baskı yapın (karın, kalça ve iç, dış uyluk bölgesi için). Tek bacağınız ve kolunuzdan destek alarak, diğer bacağınızı yere paralel şekle getirin. Parmak uçlarınızın tam karşıya, diğer kolunuzun da yukarıyı göstermesine dikkat edin. Kolunuzu hareketi gerçekleştirebilmek için aşağı ve yukarı hareket ettirirken kolunuzla bacağınızın konumu da değişmeli. 10 defa bu egzersizi tekrarlayın. Daha sonra bacağınızı değiştirerek, 10 defa yapın.
Daha etkili şınav hareketi (kalça, karın, omuz, göğüs ve bacak için). İki kolunuz ve tek bacağınızdan destek alarak şınav pozisyonu alın. Normal şınavdan farklı olarak sunulan harekette yanlıca tek bacaktan destek alınarak egzersizin etkinliği arttırılıyor. Öne doğru aldığınız destekle eğilin ve şınavı tamamlayın. İki bacak için de şınavı 20’şer kez tekrarlayın.
Vücudun tüm yükü bacaklarınızda (iç, dış bacak, popo, karın ve kalça için). Yana doğru kollarınızı açarak sırt üstü uzanın. Tek bacağınızdan destek alırken yerden belinizi kaldırın, diğer bacağınızın parmak ucu karşıyı göstersin. Bacağınızı bu hareketi oluşturabilmek için öne ve yukarı doğru hareket ettirin. 10 kez hareketi tekrarladıktan sonra diğer bacağınıza geçin.<!–adsense2–>
Yüzme keyfi (kalça, karın, bacak, kollar ve popo) için. Tek diz ve kolunuzdan destek alıp yere yüzünüzü dönün. İleriye doğru yere doğru uzanın. Vücudumuzla daha sonra paralel hale getirin. Kolunuzun yönünü değiştirirken çapraz bacağınızın da kolunuzla aynı seviyeye gelmesine dikkat edin. Kulaç atar gibi hareketi yapmaya özen gösterin. Seri olarak yapılması gereke bu egzersizi, iki bacağınızı kullanarak beşer kezden toplam 10 kere yapın.
Çapraz egzersiz (karın bölgesi için). Mekik çekmeye hazırlanır gibi sırt üstü uzanın. Hafifçe doğrularak, sağ bacağınızı sol bacağınız kavrasın. Diğer kolunuzun da bu arada mümkün olduğunca serbest olmasına dikkat edin. Sırtınız yerle 45 derecelik açı oluşturarak, sol kol sağ bacak ve sağ kol sol bacak olmak üzere hareketi çapraz olarak yapın. 10 kez hareketi tekrarlayın.
Karşılaşacağınız değişikliğe sonrasında siz bile inanamayacaksınız…