Hep bilinen bir olgu vardır, kalıtsal hastalıklar, bizlerden sonraki nesillerde de etkin sorunlar oluşturmaktadırlar. Ve bu hastalıkları hayatımızdan çıkartmanın yolunu da bir türlü bulamadığımızdan şikayet ediyoruz her zaman. İnsanlar üzerindeki etkisi en çabuk kanıtlanabilecek durumların zamanlamasını bekleyemediğimiz zamanlarda ise, fareleri kendmize hedef alır; ve onlar üzerinde deneyler yaparız.
Califormia Üniversitesi de, kalıtımsal hastalıkların hamilelik sırasında teşhisi durumunda, neler yapılabileceği ile ilgili, fareler üzerinde bir araştırma yapmış ve, kalıtımsal hastalıkları bünyesinde barındıran kan kök hücreleri Limfosit T’leri faredeki fetüsten alarak, sorunsuz bir kan kök hücresi ile değiştirerek, sorunsuz bir bebek dünyaya geldiğini kanıtlamıştır.
Dişi fareler üzerinde yapılan bu araştırma ile, fetüsün, başka bir kan kök hücresini kabul edebileceği ortaya çıkartılmış; bu durum ise, hamilelik sırasında, sinirsel ya da kaslar ile alakalı bir sorun teşhis edildiği takdirde, bunun önüne geçilebileceği; ve bebeğin bu sorununun hamilelik sırasında giderilerek, sağlam bebekler dünyaya getirilmesi sağlanmaya çalışılmıştır.
Fareler üzerinde yapılan bu araştırmanın başarısının kanıtlanmasının ardından, sıra, bu uygulamanın dişi insanlar üzerinde yapılmasına gelmiştir. Bu çalışma başarılı olduğu takdirde, kalıtımsal sorunlar ile doğan bebeklerin sayısının daha çok azalacağı umulmaktadır. Annelerin ise bu doğrultuda yapmaları gereken tek şey: hamilelik sırasındaki yapılması gereken testleri yaptırarak, kendilerine tavsiye edilen önerileri doğru bir şekilde uygulamaları ve kendi yapamadıkları şeyleri de uzmanlara yaptırmalarıdır.