Herkesin bildiği gibi ramazanda normal günlük öğünümüz 4-5 iken bu 2 öğüne düşüyor. Bununda beslenme düzenimizin bozulacağı malumunuzdur. Ramazanda sağlıklı insanlar oruç tutarken de normal günündeki gibi öğünlerini aksatmaz sağlıklı beslenir. İftardan sonra ara ara ve azaltarak yaparsa sağlıklarında sorun olmaz. Vücutlarındaki toksini rahat bir şekilde atıp böylece kilo almalarını engeller.
<!–adsense–>
Oruç Tutmak Zayıflatır Mı?
Besine olan ihtiyaç ne kadar değişmese de alışkanlıklarımız öğünümüz ve besin seçmemizde çok önemli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu da metabolizmamızı zorlamamıza neden olmaktadır. İftarda yediğimiz ağır yemeklerde muhakkak bir rehavet oluşmakta sonucunda hareketsizlik televizyon karşısında şekerlemeler yapmaya başlamışsak ağırlığımızda muhakkak gözle görülür bir değişme olacaktır. Metabolizmamız bunları yakmada zorlanacaktır.
Kimileri Ramazan geldiğinde ,bu dönemi farklı olarak geçirmek istiyor. Yani oruç tutayım bunun yanında sevap kazanırken bir de şu fazla kilolarımızdan kurtulalım amacıyla toplumumuzda bazılarımız ramazan ayının zayıflamak için önemli bir ay olduğunu düşünür fakat bu yanlıştır. Yukarıda da değindiğimiz gibi insanın bütün gün aç kalması vücudun dengesinin bozulmasına neden olacak ramazanın yarısından sonrada zayıflamak zorlaşacaktır.
Bu aylarda en çok rahatsızlık duyduğumuz sorunlar midemizin asitleri, reflü ve kabızlıktır. Reflüden korunmak için kakao çikolata yani kafein içeren yiyeceklerden uzak durmalıyız . Bunun yanında yağlı yiyeceklerden ve kabızlığımız var ise posalı besinlerden fazlaca tüketmeliyiz. Sıvı içekleri fazladan tüketmeliyiz.