Genellikle saçkıran saç köklerinde oluşan bir rahatsızlıktır. Yuvarlak bozuk para boyutunda saç köklerinde saç dökülmeleri olur. Bu dökülmeler saçların arasında yer yer görülebilir. Saçkıranın değişik türleri vardır. Saçların bazı türlerinde tümü dökülürken bazılarında da vücudun tümündeki kıllar dökülür.
Saçkıran Neden Olur?
Bu hastalığa birincil olarak gösterilecek neden bağışıklık sistemi hastalığıdır. Dışarıdan gelen herhangi bir yabancı maddeye karşı bağışıklık sistemi dediğimiz şey mekanizma kurması ve insanı tehdit eden maddeden korunmasıdır. Dışarıdan gelen maddeye karşı bazı bağışıklık sistemi olmuyor onunla birlikte harekete geçerek bağışıklık sistemini çökertmeye çalışan saçkıran da bu gruba giriyor.<!–adsense–>
Kadın ya da erkekte saçkıran olur diye bir ayrım yapılmaz çünkü her ikisinde de görülür. En çok saçkıranın görülme yaşı 10-12 yaşlarda başlar bu da demek oluyor ki daha sık çocuklarda görülüyor. Saç dökülmesinin yanı sıra saçkıran sakal, kirpik, kaş dökülmesi olarak da karşımıza çıkıyor. Bu hastalık diğer aile bireylerinde de varsa görülme olasılığı yüksektir. Stres sıkıntıdan bunun için uzak durmak gerekir. Saçkıran bulaşıcı bir hastalık türü değildir.
Saçkıran İçin Doğal Çözümler
Bu bitkisel tedavi yöntemleri ile saçkıran rahatsızlığınız varsa çare bulabilirsiniz. Saçkıran vakalarının %50’sinde hiçbir tedavi uygulanmadan da saçların kendiliğinden çıktığı görülmüştür. Saçkıran tedavisi konusunda moralinizi yüksek tutmanızda fayda var.
Sarımsak: Sarımsak özellikle iyi gelir ve saçkıran tedavisi için çok önemlidir. Sarımsaktan bir diş alın ve ortasından enlemesine ikiye kesin. Saç deriniz kızarana kadar ve canınızı acıtmaya başlayana kadar saçınızın olmadığı yere sürmeye devam edin.<!–adsense–>
Sarımsak Kürü: 1-2 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 3 yemek kaşığı bal ile sarımsak kürü yapabilirsiniz. Sarımsakları ezip püre haline getirdikten sonra zeytinyağı ve bal ile karıştırabilirsiniz. Saçkıran olan bölgeye karışımı sürüp, 30 dakika bekletiniz. Sonrasında Bitkisel bir şampuan ile yıkamanız tavsiye edilir. Haftada iki gün uygulayabilirsiniz.
Ardıç ve Katran: 2. bir tedavi yöntemi olarak bitkisel bir karşımıdan bahsedebiliriz. Ardıç, zırnık, vazelin ve katran saçkırana iyi gelen bitkiler arasındadır. Birbirine bu bitkileri karıştırarak saçkıran olan bölgeye sürün. Düzenli olarak bu yöntemi uygulayarak olumlu sonuçlar alacaksınız.
Elma sirkesi: Bir parça pamuk ile süreceğiniz elma sirkesi de saçkıran tedavisinde olumlu sonuç verecektir.
Saçkıran tedavisi için kapsiasin tedavisi ve iğne ile kortizon tedavisi diğer tedavi seçenekleridir.