Selülite ne iyi gelir? Selülit nasıl geçer? Selülit giderici doğal tarif arayanlar için bazı tarifler vermek istiyoruz.
Selülite Ne İyi Gelir?
Portakal kabuğu şeklinde cilt yüzeyinde kusurlar oluşmasına yol açan selülit problemi, kan dolaşımının yavaşlaması ile meydana gelmektedir. Kan akışını sıkı pantolonlar, çoraplar ve topuklu ayakkabılar engelleyerek yavaşlamasını sağlar.
Yağ hücreleri kan dolaşımının yavaşlaması ile hareketsiz kalarak portakal kabuğu görünümünü oluşturur. Beslenmenize selülitlerden kurtulmak için dikkat etmeli ve düzenli olarak sizlere verdiğimiz tarifleri kullanmalısınız.
Bu iş için uygun bir diyet olduğundan, selülit için uygulayacağınız diyet programı olduğundan emin olmalısınız. Selülitleriniz uygun olmayan diyetlerle daha da beter bir hal alabilir. Zayıf kişilerde de selülitlerin oluşabildiği unutulmamalıdır.
Masa başı iş yapan ve çok fazla gün içerisinde hareket etmeyen kişilerde daha fazla rastlanan bir sorundur.
Selülit Nasıl Geçer?
Eğer selülit oluşumu bacaklarda oluşmaya başladıysa selülitlerin giderilmesinde en kolay egzersizler arasındaki yürüyüş, buna ilaveten bisiklet sürmek, yüzmek de tedavi uygulayabileceğini yöntemlerdir.
Sadece yüzeye sürülen, kan dolaşımını hızlandırmak için yapabileceğiniz aktiviteler arasındadır.
Selülit İçin Bitkisel Çözüm
Selülit giderici doğal tarif:
– 10 damla portakal yağı
– 12 damla kekik yağı
– 10 damla biberiye yağı
– Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
– Yarım tatlı kaşığı susam yağı
Biraraya getirdiğiniz bitkisel yağları karıştırın ve püskürtmeli bir şişeye elde etmiş olduğunuzu karışımı doldurun. Bacaklarınıza karışımdan püskürtüp masaj yaparak yedirtin. Kabak lifi ile 30 dk bekledikten sonra bacaklarınızı ovalayarak su tutun ve yıkayarak temizleyin. Düzenli olarak haftada 2 kere uyguladığınızda selülitlerinizde iyileşme olacaktır. serin bir yerde püskürtmeli şişeyi muhafaza edebilirsiniz.
https://kadingunlugu.net/bitkisel-tedavi/ender-sarac-selulit-icin-faydali-bitki-cayi-tarifi.html
Selülit İçin Evde Çözüm
Selülit için evde uygulanabilecek şifalı yağlar şunlar:
- Portakal kabuğu yağı
- Kekik yağı
- Greyfurt yağı
- Limon ve Kayısı yağları
- Keten, Zambak, Ardıç yağları
- Susam yağı