Tere tohumu nedir? Tere tohumu nelere faydalıdır? Tere tohumu tiroid tedavisinde nasıl kullanılır? Tere tohumu zayıflatır mı? Tere tohumu, diğer adıyla tere otu tohumu faydaları hakkında sizlere bilgiler vermek istiyoruz. Sonrasında ise tere tohumunun nasıl kullanıldığından bahsedeceğiz.
Tere tohumu nedir?
Tere tohumu, ülkemizde yetişen bildiğimiz yeşilliklerden olan tere otunun (Lepidum Sativum) tohumudur. Tere tohumunu ekerseniz, tere olarak bahçenizde çıkar. Tere otunun kendisi kadar, tohumunun da faydalı olduğunu biliyor muydunuz?
Tere tohumu, kahverengiye dönük kırmızı bir renkte, yaklaşık olarak bir susam veya çörek otu büyüklüğündedir.
Tere Tohumu Tiroide İyi Gelir mi?
Tiroit hastalığı ve tere tohumu birlikte çok anılıyor. Tere tohumu, tiroitleri çalıştıran bir etkiye sahiptir. Hipotiroit hastaları, yani tiroitleri yavaş çalışanlar için faydalı özellikleri vardır.
Ender Saraç, hipotiroidi hastaları için tere tohumu, selenyum ve omega 3 Balık yağı desteklerini öneriyor. Tiroit hastalarında selenyum eksikliği önemlidir. Selenyum, tiroitin kanserleşmesini önlediği gibi, tiroit dokusunun çalışmasına faydalıdır.
Ender Saraç Tere Tohumu Kürü Nasıl Yapılır?
Bir çay kaşığı kadar tere tohumu havanda dövülür. Dövülmüş tere tohumu, cam bir kaseye dökülür. Üzerine az miktarda bal dökülür. Bu işlemler yapılırken metal kaşık kullanmayın, tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. Bal ile karıştırılıp macun kıvamına getirilir.
Bu kürü sabah aç karına içilir. Ender Saraç, üzerine de rezene çayı içmeyi tavsiye ediyor. Tere tohumunun acılığı midenize dokunabilir, rezene çayını bunun için öneriyor…
Tere tohumunu bolca ezip kenarda tutmayı düşünmeyin, çünkü tere tohumu güneş ışıklarıyla bozulabilir. Her gün taze yapmanız tavsiye edilir.
Tere Tohumunun Faydaları Nelerdir?
- Tere tohumuna adet düzensizlikleri için faydalıdır. Tere tohumu östrojenik özelliğe sahiptir.
- Tere tohumu vücut direncini artırır.
- Tere tohumu sigaranın vücuda verdiği zararlarını azaltmaktadır.
- Tere tohumunun hafızayı güçlendirme özelliği vardır.
- Tere tohumu metabolizmayı hızlandırır, canlılık verir.
- Tere tohumunun cinsel gücü artırma özelliği vardır, yani afrodizyak özelliğe sahiptir.
- Tere tohumu kabızlığı önlemede çok etkilidir.
- Tere tohumu emziren annelerin sütünü artırır.
- Tere tohumu çiğnenerek yenildiği takdir de iyi bir balgam sökücüdür.
- Tere tohumu aynı zamanda öksürük, boğaz ağrısı ve baş ağrısı tedavisi için önemli bir yoldur.
- Tere tohumu kandaki hemoglobin oranını yükseltir, anemiyi yenmek için faydalıdır.
- Tere tohumu kan şekerini düşürmektedir.
- Tere tohumunun bileşiminde A ve E vitaminleri bulunur. Kansere karşı koruyucu özelliği vardır.
Tere Tohumu Zayıflatır Mı?
Tere tohumunun metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Bu yönüyle zayıflamaya yardımcıdır. Konu hakkında Ender Saraç’ın tavsiyelerini öğrenmek isterseniz, aşağıdaki yazıya tıklayabilirsiniz.
Tere Tohumu Nasıl Kullanılır?
- Tere tohumu bal ile karıştırılarak yenilebilir ve üzerine sıcak su içilir. Tadı lezzetli olmadığından dolayı bu şekilde tüketilmesi daha iyi olur. Mesela 1 tatlı kaşığı tere tohumunu 1 kaşık balla karıştırılarak tüketilebilir.
- Baldan başka tere tohumu yoğurda da karıştırılarak da tüketilebilir.<!–adsense–>
Tere Tohumu Kimlere Zararlı?
- Tiroitleri fazla bir şekilde çalışanlara, yani hipertiroid olanlara tere tohumu önerilmez. Çünkü tiroitlerin fazla çalışmasını sağlar. Tiroitleri yavaş çalışanlar ise gönül rahatlığıyla kullanabilir, çünkü onlara faydalıdır.
- Ülser hastası veya gaz rahatsızlığı olanlara tere tohumu önerilmez.
- Gebelikte fazla kullanılmaması tavsiye edilir.