Türk Kahvesi ile Zayıflama: Türk Kahvesi Zayıflatır mı? Türk kahvesinin zayıflamaya etkisi var mı? Türk kahvesi içerek kilo vermek üzerine merak edilenler bu yazımızda:
Türk Kahvesi ile Zayıflama
Birçoğumuz için Türk kahvesi denildiğinde akan sular duruyor öyle değil mi? Dost sohbetlerinin en tatlı eşlikçisi, dedikoduların en yakın takipçisi, sıkıntılı anların sona ermesini sağlayan en muhteşem tada sahip olan Türk kahvesiyle bir taşla birkaç kuş vurabilirsiniz. Kahve tiryakileri adına muhteşem bir haber olan, kadınların özellikle her yüzyılda kabusu haline gelen kilolularından kurtulmasında kahvenin etkili olduğunu biliyor muydunuz?
Adım başı açılan kahvecilerin hiç de gereksiz olmadığını böylece kanıtladık. Ancak burada unutulmaması gereken en büyük husus, tüketilecek kahvenin miktarı olmalıdır. Bu konuda gerçi her uzman farklı görüş beyan ederek kafalarımızın karışmasına yol açabilir. Diyetisyenlerin diyetlerinde yer verdiği ve metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinen Türk kahvesi, en fazla günde 2 adet tüketilmesi gereken bir içecek olarak belirtiliyor. Oysa ki Prof. Dr. Canan Karatay’a göre en güçlü antioksidanlardan biri olan kahvenin fazla miktarda içilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Ancak burada önemli olan nokta sade olarak kahvenin tüketilmesinden geçiyor.
Türk Kahvesiyle Zayıflamak
Yalnızca kahve tüketerek ya da her gün bol miktarda kahve tüketip geri kalan zamanda sağlıksız gıdalara yönelerek kilo vermeniz asla mümkün olmayacaktır. Kahvenin mucizevi bir etkisi bulunmamaktadır. Yüksek oranda antioksidan içeren kahve, kanda bulunan zararlı maddelerin atılmasını sağladığı için oldukça faydalıdır. Az miktarda kafein bulundurduğu için diğer kahvelerden çok daha faydalı olduğunun altını çizebileceğimiz kahve, tok tutmasından dolayı türevlerinden ayrılıyor. Daha yemek saatinize varsa ya da öğün aralarında uzun saatler beklemeyi hedefleyenlerdenseniz bu aralarda tüketeceğiniz birkaç kahve ile hem tok kalabilir hem de metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
Türk Kahvesinin Faydaları
– Türk kahvesi en sağlıklı pişirim biçimine sahiptir.
– Sindirimi rahatlatır, ödem atmayı sağlar.
– Yüksek tansiyonun önüne geçer.
– Astım rahatsızlığına yakalanma riskini azaltır.
– Enerji verir.
– Hafızanın güçlenmesini sağlar.
– Baş ağrılarına iyi gelir.
– Yağ yakımını hızlandırıcı etkisi vardır.
– Metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar.
– Göğüs, gırtlak, yemek borusu ve kalın bağırsak kanserine yakalanma oranını azaltır.
– Düşünülenin aksine selülit oluşumunu engeller.
– Kolesterol düşürmede etkilidir.
Vücutta Türk kahvesi ne gibi değişimlere neden olur?
– Türk kahvesi içildiği andan itibaren vücuttaki değişimleri hemen hissedilir. İçildiği andan itibaren yetişkinlerde özellikle 5-7 saat arasında zindelik ve enerji sağlayan Türk kahvesi, uyuşukluğu giderip zinde kalmaya yardımcı olur.
– Türk kahvesi içenlerin dişlerinde çürük olma olasılığı içmeyenlere göre daha düşüktür. Bu madde elbette şekersiz Türk kahvesi içenlerde geçerlidir.
– Safra kesesindeki taş oluşumunda Türk kahvesi içenlerde %45’e varan bir azalma sağladığı görülmüştür.
Türk kahvesiyle nasıl zayıflanır?
Vücuda giren besinlerin zayıflamanın temel şartlarından biri sağlıklı olanlardan seçilmesi gerektiğidir. Bol şekerli gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirten uzmanlar, yüksek karbonhidratlı gıdaların da kilo alımında etkili olduğunun altını çiziyorlar. Düzenli ve dengeli beslenmenin yanı sıra günde birkaç fincan tüketilen kahve sayesinde fazla kilolardan kurtulmanın mümkün olduğu araştırmalar neticesinde kanıtlanmış durumdadır. Sade içilmesi şartı ile her gün tüketilen kahveyle metabolizmanın çok hızlı çalışması sağlanacağı için vücuttaki yağ yakım miktarı artacaktır. Kilonuz eğer normalin çok üstünde ise kahvenin tok tutucu etkisi ve yağ yakma özelliği ile kısa sürede daha hızlı kilo vermeyi başarabilirsiniz. Olmanız gereken kilonuzdan eğer yaklaşık 10 kilo fazlanız varsa kilo yakım hızında kahvenin etkisi çok fazla olmayacaktır. Yine de siz her şeye rağmen sağlığınız için her gün kahve tüketerek sohbetlerinize keyif katmaya devam edebilirsiniz.
Bkz: Kahvenin Olumlu Ve Olumsuz Etkileri
Sütlü Tatlı Tarifleri: Sütle Ne Tatlısı Yapılır? » Sütlü Tatlılar